There was an error in this gadget

Saturday, 7 March 2015

Teknik basuh puting susu berkerak untuk orang kedekut!

Selalu suka tukar je puting botol susu bila dah berkerak kan? Dan lagi parah bila puting susu cepat sangat berkerak...ade yg seminggu je dah berkerak puting botol susu anak-anak..aduhai

Dulu saya selalu tukar puting susu..kalau zaman pakai puting mahal yang rm20+ tu adalah sebulan lebih sekali kene tukar.

Sekarang dah guna puting murah je sebab rasa membazir sangat. Tapi puting murah lagi cepat berkerak dua minggu dah berkerak!

Bulan oktober lepas adalah beli satu brand sabun ni..dan saya selalu rendam puting susu dengan sabun tu. So kurang la cepat berkerak

Percaya tak...puting yang dalam gambar tu dah 3 bulan guna! Warna pon dh bertukar perang2 sikit..hihii.tapi tak berkerak sangat.

Dan tadi saya rajin la sikit sental dengan berus n jari sendiri kerak puting dengan menggunakan sabun special tu..hihiii. hasilnya memang awesome! Korang tengok lah gambar tu

Mari saya kongsi tips nak jaga puting susu supaya tak cepat berkerak dan boleh disental :

1. Lepas guna botol susu terus basuh botol dan putingnya

2. Kalau tak sempat nak terus basuh boleh rendam dgn air panas atau air sabun dulu( i rendam dengan sabun special). Rendam sekali putingnya ya!

3. Untuk kerak yang banyak dan perlu disental, rendam semalaman dengan air sabun

4. Esoknye sila lah tenyeh kerak-kerak tersebut. Selamat mencuba

Psstt..saya guna sabun HAND DISH WASH SHAKLEE. Ia dijamin selamat tanpa bahan kimia, clorox, toksid dan apa jua bahan merbahaya untuk kesihatan

Guna pon sikit je..beberapa titik sahaja. Tahan lama dan berbaloi2!

Contact saya untuk dapatkan sabun ni ok 0193308997

Emel shkhadijahyahya@gmail.com

Thursday, 5 March 2015

TIPS BERHENTI MEROKOK PALING SENANG YANG ORANG TAK TERFIKIR NAK GUNA!

Rupa-rupanya senang je mamat ni berhenti merokok. Puas selama ni ramai yang mencuba nak berhenti tapi susah kan...?
alhamdulillah brader mempunyai isteri yang prihatin..untonglaaa


rupanya dia cuma amalkan ni...jom tgk !





ada juga brader lain yang guna vivix (klik untuk view khasiat vivix) juga untuk berhenti merokok . klik video utube kat bawah ni pulak ye
https://www.youtube.com/watch?v=63y35enT9XI

haaa kalau berminat nak cuba VIVIX si tonik ajaib ni boleh beli dari saya 0193308997 khadijah akyahya .

Malas nak deal dgn pompuan ni?? boleh je klik SINI untuk pembelian melalui kredit card atau debit card (guna laptop atau komputer ya. hp xboleh)

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee anda 
Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir Al-yahya
No.id :954455
No tel :0193308997
emel : shkhadijahyahya@gmail.com

Jom join bisnes dengan saya!