There was an error in this gadget

Wednesday, 1 July 2015

Petua Hilangkan Jerawat Ketika Hamil


Jerawat ketika hamil adalah perkara biasa yang para ibu alami terutama di trimester pertama. Namun ia merunsingkan jika jerawat tumbuh melata sehingga ibu rasa malu dan kurang keyakinan diri. 

Jerawat terjadi apabila hormon tidak seimbang dikalangan ibu mengandung. Peningkatan hormon ini akan meningkatkan pengeluaran minyak diwajah anda. 

Kulit mati akan memerangkap minyak itu dan seterusnya menggalakkan pembiakan kuman yang boleh mengakibatkan radang kulit dan pembentukan jerawat.

Disini saya kongsikan sedikit petua untuk mencegah jerawat dari tumbuh terutamanya ketika hamil.

  • Basuh muka dengan pembasuh muka organik dua kali sehari iaitu sejurus bangun tidur dan sebelum tidur. Elakkan dari penggunaan pencuci yang tinggi bahan kimia

  • Bersihkan muka dengan tuala bersih dengan cara menekap-nekap sahaja di muka. Jangan menggosok kulit wajah anda.

  • Gunakan pelembab muka (jika mahu) yang jenis tanpa minyak (oil-free moisturizer).

  • Elakkan memicit jerawat kerana ia akan meninggalkan parut di wajah anda.

  • Jika anda pengguna mekap, gunakan mekap jenis water based bukan oily based

  • Pastikan anda mencuci muka sebelum tidur, dan elakkan menggunakan bedak sejuk kerana ia akan menutup liang roma wajah anda dan akan memerangkap minyak di bawah kulit.

Video supplement ibu mengandung untuk kesihatan kulit dan kekalkan kecergasan ...jom tengok!





Jika berminat, boleh hubungi saya untuk tempahan. 0193308997 Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir, Id no. 954455

Boleh juga menggunakan kad kredit dan shopping sendiri dengan klik DISINI. Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya 0193308997

Monday, 11 May 2015

Miliki iPhone 6 dengan harga rm100 sahaja!!

Miliki iPhone 6 dengan harga rm100 sahaja!!


Kalau sebelum ni selalu teringin nak iPhone 6 tapi MALAS nak kuarkan duit ribu-ribu tu...

haaa ni lah masanya untuk korang dapatkan harga iPhone 6 dengan harga hanya RM100!

Jom klik video ni untuk tengok bagaimana untuk dapatkan iPhone 6 semurah RM100 ini..;)



Nak tahu terma dan syarat penyertaan? ikuti dan like page YourSupermon Masteria ini!



Jika anda MALAS juga nak klik sana sini, boleh terus hubungi saya untuk penyertaan dengan kadar segera!

Hanya bank in rm100 + (extra charge rm7 untuk pos) ke :

101057803344 Maybank @ 7024222746 Cimb

Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir
Ceo
Saggaf Yahya Enterprise
Agensi Pengiklanan melalui telefon pintar & Pengedar barangan kesihatan
tel : 0193308997

Jom view rahsia awet muda! muda 25 tahun you!! Jangan tak percaya






Anda sedang hamil?? tak tahu nak makan supplements apa?? Tak pasti apa bagusnya makan supplement ketika hamil?jom tgk ni






Kenapa pentingnya makan supplements?





Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir
Ceo 
Saggaf Yahya Enterprise
Agensi Pengiklanan melalui telefon pintar
& Pengedar barangan kesihatan 
Tel : 0193308997
Riang ria kanak-kanak ojah bermain masteria shaklee ni..seronok tengok diorang main. Pandai kakak yaya jadi pegawai uv..bila dia xpaham dia akan view cara-cara bermain masteria ni




Jom view rahsia awet muda! muda 25 tahun you!! Jangan tak percaya






Anda sedang hamil?? tak tahu nak makan supplements apa?? Tak pasti apa bagusnya makan supplement ketika hamil?jom tgk ni






Kenapa pentingnya makan supplements?




Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir
Ceo 
Saggaf Yahya Enterprise
Agen Pengiklanan melalui telefon pintar
& Pengedar barangan kesihatan 
Tel : 0193308997

Mudahnya Cara Bermain Masteria Shaklee!!

Ni lah video yang anak-anak buah ojah selalu view kalau tak tahu main masteria shaklee ni..hihiii. Sangat comel lah diorang ni. Love kakak yaya, kakak nanu, dan anak umi nabilah..mmuuahhh. nanti ajak kak aleya, kak karidah abam elam dll ye ...semua nak2 buah ojah yg dah besar ni wajib join okeh!

 

Tuesday, 5 May 2015

Syabas rakyat Malaysia! | Perkongsian Usahawan Terhebat

Seorang ibu muda yang bekerja dari rumah telah mencipta sebuah permainan iaitu Game Masteria seumpama Monopoli/Saidina Yang Pertama Didunia! Hebat!

 

Saidina atau $aidina adalah sejenis permainan berpapan yang dihasilkan oleh Syarikat Permainan Malaysia Sdn. Bhd., berdasarkan permainan Monopoly.

 Seperti Monopoly, tujuan permainan Saidina adalah membeli hartanah dan mendapatkan keuntungan daripadanya dan menjual semula atau menyewakannya sehingga kekayaan para pemain berlipat ganda.

Begitu juga dengan gameboard Masteria ini, ia mengasah kemahiran seseorang SID(Shaklee Indepentdent Distributor) dalam mengharungi cabaran menuju master! Ia juga mengasah kemahiran membeli,menjual dan sewa beli hartanah..menarik kan?

Permainan Masteria ini dihasilkan oleh seorang Master berkaliber iaitu Master Hadhatina Halim. Beliau mengadaptasikan keseronokan dalam bisnes Shaklee ini didalam sebuah gameboard MASTERIA. Hebat kan rakyat Malaysia ini? Saya sangat teruja untuk mencuba.

Bagaimana nak main? lihat video ini pula



Anda yang bukan SID juga boleh bermain game ini kerana ia mengasah kemahiran anda menjadi usahawan berjaya!

Oh ya...anda yang membeli permainan ini berpeluang untuk memenangi hadiah iphone 6 tau..jadi jangan lepaskan peluang!

Jika anda benar-benar berminat,
hubungi
Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir
0193308997 untuk syarat penyertaan


Jom view rahsia awet muda! muda 25 tahun you!! Jangan tak percaya






Anda sedang hamil?? tak tahu nak makan supplements apa?? Tak pasti apa bagusnya makan supplement ketika hamil?jom tgk ni






Kenapa pentingnya makan supplements?




Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir
Ceo 
Saggaf Yahya Enterprise
Agensi Pengiklanan melalui telefon pintar
& Pengedar barangan kesihatan 
Tel : 0193308997

Tuesday, 7 April 2015

Pertama kali pakai cermin mata rasa nak campak je spec ni!

Sejak umur dah menjangkau 30an ni...macam-macam nikmat yang Allah dah tarik balik sikit..sikit diambil olehNya.
Dah lama aku tahan tak nak pakai cermin mata..kononnya tak comel lah kalau pakai spec kan. Nampak skema je pakai spec ni.
Dari zaman sekolah menengah lagi dah rabun. Terkenyit-kenyit mata bila tengok papan putih tu. Lagi-lagi bila lepas baca buku atau menulis, nak alihkan pandangan ke papan putih tu jenuh nak fokus. Rupanya ni lah petanda yang kite dah mula rabun sebenarnya.
Tapi aku tak pernah la bgtau parent..saje je malas nak kecoh2 konon rabun ni. Xglemer la..kahkahkahh.
But now..dah start pening kepala..ingatkan migrain ke apa..rupanya sebab rabun tu lah. Mayb dah naik power kot. Tapi sikit je sebenarnye power aku...kak ipa aku lagi la 1000 power rabun die. Mak oii..aku yg takat 150 ni pon dh pening..kalau 1000 memang xleh lekang la dengan spec tu gamaknye.
Tapi kan..bila pakai spec mula-mula ni memang rasa rimas. Tak biasa..nak2 bila nak pakai tudung tu rasa besor je muka.adoihaii. Hilang sedikit kecomelan aii tau! ^_^
Now dah lebih kurang seminggu guna...hmm boleh la gak nak adapt. Memang ade rasa kurang sikit pening kepala tu. Alhamdulillah. Rimas tu adelah .. kadang2 rasa nak campak je spec tu..sbb jenuh nye lah nk buat kerja rumah dgn spec ni kan..hahaa!
Ohh...my carotomax plak hilang..vitamin pencerah mata ku! Mana lah aku letak..ada lagi separuh pulak tu. Sayang betul.. korang kalau nak try vitamin CAROTOMAX leh wassap ye 0193308997..kite burak2..^_^

Saturday, 7 March 2015

Teknik basuh puting susu berkerak untuk orang kedekut!

Selalu suka tukar je puting botol susu bila dah berkerak kan? Dan lagi parah bila puting susu cepat sangat berkerak...ade yg seminggu je dah berkerak puting botol susu anak-anak..aduhai

Dulu saya selalu tukar puting susu..kalau zaman pakai puting mahal yang rm20+ tu adalah sebulan lebih sekali kene tukar.

Sekarang dah guna puting murah je sebab rasa membazir sangat. Tapi puting murah lagi cepat berkerak dua minggu dah berkerak!

Bulan oktober lepas adalah beli satu brand sabun ni..dan saya selalu rendam puting susu dengan sabun tu. So kurang la cepat berkerak

Percaya tak...puting yang dalam gambar tu dah 3 bulan guna! Warna pon dh bertukar perang2 sikit..hihii.tapi tak berkerak sangat.

Dan tadi saya rajin la sikit sental dengan berus n jari sendiri kerak puting dengan menggunakan sabun special tu..hihiii. hasilnya memang awesome! Korang tengok lah gambar tu

Mari saya kongsi tips nak jaga puting susu supaya tak cepat berkerak dan boleh disental :

1. Lepas guna botol susu terus basuh botol dan putingnya

2. Kalau tak sempat nak terus basuh boleh rendam dgn air panas atau air sabun dulu( i rendam dengan sabun special). Rendam sekali putingnya ya!

3. Untuk kerak yang banyak dan perlu disental, rendam semalaman dengan air sabun

4. Esoknye sila lah tenyeh kerak-kerak tersebut. Selamat mencuba

Psstt..saya guna sabun HAND DISH WASH SHAKLEE. Ia dijamin selamat tanpa bahan kimia, clorox, toksid dan apa jua bahan merbahaya untuk kesihatan

Guna pon sikit je..beberapa titik sahaja. Tahan lama dan berbaloi2!

Contact saya untuk dapatkan sabun ni ok 0193308997

Emel shkhadijahyahya@gmail.com

Thursday, 5 March 2015

TIPS BERHENTI MEROKOK PALING SENANG YANG ORANG TAK TERFIKIR NAK GUNA!

Rupa-rupanya senang je mamat ni berhenti merokok. Puas selama ni ramai yang mencuba nak berhenti tapi susah kan...?
alhamdulillah brader mempunyai isteri yang prihatin..untonglaaa


rupanya dia cuma amalkan ni...jom tgk !





ada juga brader lain yang guna vivix (klik untuk view khasiat vivix) juga untuk berhenti merokok . klik video utube kat bawah ni pulak ye
https://www.youtube.com/watch?v=63y35enT9XI

haaa kalau berminat nak cuba VIVIX si tonik ajaib ni boleh beli dari saya 0193308997 khadijah akyahya .

Malas nak deal dgn pompuan ni?? boleh je klik SINI untuk pembelian melalui kredit card atau debit card (guna laptop atau komputer ya. hp xboleh)

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee anda 
Sharifah Khadijah Bt Syed Nadzir Al-yahya
No.id :954455
No tel :0193308997
emel : shkhadijahyahya@gmail.com

Jom join bisnes dengan saya!