There was an error in this gadget

Wednesday, 18 December 2013

MASALAH JANTUNG


Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif VIVIX berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular. Melawan penuaan pada tahap sellular dan lebih daripada itu. Di dalam kajian makmal, ramuan VIVIX telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan pada tahap sellular:


  • melindingi dan membaiki sellular DNA 
  • memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] mitochondria
  • melambatkan pembentukkan protein AGE (Advanced Glycation End products)

juga menolong, membantu, menjaga, DAN memelihara :

kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem immune, kesihatan sendi, perlindungan anti oksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.


4 mekanisma penuaan pada tahap selullar 

  1.  kerosakkan DNA - Setiap hari setiap setubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA.Serangan serangan pengkalan data genetik,menghasilkan satu typo (kesilapan dari yang asal)yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
  2. Pengawalan genetik - menyumbang kepada diteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular . Didalam satu penemuan utama ,ujian klinikal terbaru ,menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama  yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular .
  3.  Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel sel - penjana tenaga di dlam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan .apabila percakapan mitochondia menurun fungsi sel turut menurun. Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembetukkan baru )mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel .
Penimbunan protien AGE - penimbunan berlebihan protien AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.Ramuan Vivix adalah sepuluh kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unit dalam anggur muscadine) untuk melambatkan  pembetukkan protein AGE..                                                                                                                                                                                                                                                                                            MUSCADINE GRAPE



  • mempunyai lebih satu kromosome
  • mengukuhkuhkan profil polyphenolnya
  • mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi 
  • satu phyto-nutrient yang tidk dijumpai dalam anggur jenis lain 
  • mempunyai ciri ciri menghentikan kima penyebab kanser, anti virus dan anti bacteria 
  • banyak tindakan anti penuaan sellular vivix
PURPLE CARROT



  • sumber terbaik vitamin 
  •  blueberry mengandungi antioksiden yang mustajab.
  • mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.
  • mempamirkan kesan pada saluran darah., platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit jantung.
ELDERBERRY




  • mengubati simptom flu terutama influenza B 
  • mempunyai ciri antioksidan yang kuat
  • mengukuhkan sistem immun 
  • melawan jangkitan virus dan bakteria
  • beri kesan anti radang 
  • mengurangkan sakit otot atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza
  • kaya dengan vitamin A,B,C dan nutrient seperti acid 
  • berkesan terhadap keadaan batuk, asma, sesak dada dan diabetes
  • dapat merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL(penyebab penting penyakit kardiovaskular)
  • perlindungan terhadap penyakit strok dan serangan jantung
  • pengurangan stress 
  • memperbaiki penglihatan dan penghadaman 
POLYGONUM CUSPIDATUM




  • merumuskan suplimen anti penuaan seperti resveratron.
  • melambatkan proses penuaan.
  • merendahkan kolestrol,merendahkan tekanan darah,meninggikan prestasi atlet dan merungankan berat badan.
  • mememajangkan usia.
Pelbagai lagi kebaikan VIVIX

MERAWAT CANCER



STROKE
SAKIT TUA 

KENCING MANIS, MATA KABUR


BERHENTI MEROKOK



*Saya sendiri telah berikan vivix kepada ayah yang sakit stroke dan kini beliau mampu berjalan tanpa tongkat,lebih berselera makan, dan lebih cergas setelah 4 tahun menderita stroke

*Juga telah berikan vivix kepada abang yang menderita migrain tahap melampau sehingga muntah2..kini hidup beliau lebih ceria tanpa gangguan migrain lagi dan lebih bagus skrg berat badan telah berkurang

*Kakak saya yang mengidap SLE dimana beliau sering penat dan letih,tidak boleh tidur, arthritis, namun kini badan lebih bertenaga,cergas, tidur lebih selesa,lutut lebih selesa (diberi juga tambahan Omega Guard Shaklee), beliau juga ingin menunaikan umrah bulan januari ini dan berharap agar beliau bertenaga untuk untuk menjalankan ibadah umrah.

*mertua kakak - menghadapi masalah tua dimana beliau tiada selera makan,tidak mampu bergerak kerana tidak bertenaga, buang air merata kerana hilang deria buang air...saya cadangkan minum vivix dan sebulan kemudian anaknya membeli lagi 2 botol vivix kerana abah beliau kini telah sihat bertenaga dan mampu berjalan serta menjalankan aktiviti seperti orang sihat yg lain...alhamdulillah,,,

segalanya kehendak dan keizinan Allah jua...alhamdulillah

Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU URUSAN PEMBELIAN
Sharifah Khadijah bt Syed Nadzir Al-Yahya
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com

Thursday, 10 October 2013

Kebaikan B-Complex


2) B-Complex



Kandungan : Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1,B2,B3,B5,B6.B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA.

Kebaikan :

  • Menukar makanan kepada tenaga
  • Meratakan warna kulit dan menjadikan kulit lebih kemerah merahan
  • Melawan tekanan, emosi, sakit kepala, kemurungan, insomnia
  • Menggalakkan tumbesaran yang sihat bagi bayi. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta menguranghkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • mengelak masalah kuku,rambut gugur dan sebagainya
  • Baik untuk mata
  • Mencegah anemia
  • Meredakan alahan

Kandungan b-complex shaklee :

apabila anda nak memilih vitamin b-complex pastikan terdapatnya biotion utk melengkapkan 8 jenis vitamin ini, ini adalah kerana sesetenagh yg berada di pasaran tiada kandungan biotin kerana mahal

cara makan : 1 biji sehari lepas makan


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU URUSAN PEMBELIAN
Sharifah Khadijah bt Syed Nadzir Al-Yahya
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
sh_khadijah@yahoo.com



Kebaikan Chewable Vita-C Plus 100mg


Vita c (Chewable vita c Plus 100mg)

http://3.bp.blogspot.com/-bnnZyRs0rUs/UiLoVjmpt6I/AAAAAAAAAJ0/x9g81RFDmuk/s320/chewable_vita-c%5B1%5D.png

Memandangkan buat masa ni shaklee kehabisan stock vita c 500mg so kite pakat ambil vita c 100mg jelah ye. Ia sesuai untuk kanak2 sebenarnya dan diambil sebiji sehari. Tapi untuk dewasa pon boleh cuma perlu ambil lebih banyak dos sehari iaitu 3-5 biji sehari. Apa yang bagus kalau makan vita c ni?

Kebaikan :
  • Meningkatkan sistem imun-memgelakkan ibu dijangkiti selsema, batuk demam dan sebarang infeksi
  • Mencantikkan kulit
  • Mengekalkan kolestrol sihat
  • Memperbaiki Simptom pendarahan
  • Membentuk kolagen
  • Memerangi kanser - bersifat antioksidan
  • Memperbaiki imsomnia
Perbezaan shaklee :

Setiap tablet vitamin c 500mg mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya. So untuk 100mg ni perlukan 5 biji lah kan.

AMARAN ! 

1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c
Keresahan akan mempercepatkan menyusutan vitamin c
kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin c yang banyak
terlebih dos vitamin c pulak (melebihi 60 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit



Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU URUSAN PEMBELIAN
Sharifah Khadijah bt Syed Nadzir Al-Yahya
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
sh_khadijah@yahoo.com

Awet Muda Dengan Vivix

ASSALAMUALAIKUM...

Semua orang nak cantikkan? Tapi tak berani nak ambil sebarang produk kecantikan sebab takut akan mengakibatkan masalah pada kesihatan atau kata lain takut ada side effect ye tak?? hehee..ok lah kat sini saya cerita produk yang satu ni.Namanya VIVIX..orang panggil supplement ni Tonik Ajaib.Sebab apa?Sebab ada seribu satu kebaikan kalau amalkan makan benda ni..sebab apa?Sebab bukan cantik aje tau..ia mampu juga menyelesaikan segala masalah penyakit anda! Klik ALBUM TIPS KECANTIKAN atau RAHSIA CANTIK yang lain selain penggunaan vivix.




Apakah sebenarnya Vivix ini? 

  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
4 MEKANISMA UTAMA VIVIX IALAH :

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”

1001 manfaat VIVIX!




AWAS!! VIVIX TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH KAUM IBU HAMIL , MENYUSU dan KANAK-KANAK


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU URUSAN PEMBELIAN
Sharifah Khadijah bt Syed Nadzir Al-Yahya
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
sh_khadijah@yahoo.com

Monday, 2 September 2013

Set Berpantang Shaklee

Assalamualaikum..esok dah nak bertolak ke UK untuk majlis konvo suami.Tapi rasa malas betul nk packing sebab dah banyak kali packing tapi tak siap2 lagi..hahaa.

So sementara nak tunggu mood packing tu kembali, moh le kita tengok-tengok set berpantang pulak ye. Semalam saya buat entry pasal Set Hamil kan. Actually apa yang dicadangkan untuk diambil dalam set pantang ni lebih kurang sama je dengan set hamil. Cuma tambah zinc untuk percepatkan sembuh luka dalaman dan luaran, manakala tambah lagi satu iaitu lecithin untuk turunkan berat badan ibu yang dah besar macam sarung nangka tu , kasi selim melim balik macam anak dara.hehe.Cubalah!

Dalam shaklee bukan sahaja ada set kehamilan ye..malah ada juga SET BERPANTANG.
Set Berpantang yang kami cadang ini adalah mengikut budget anda juga. Dan sudah tentu set paling optimum adalah terbaik kerana sangat lengkap untuk segala keperluan ibu yang baru lepas bersalin.

Set Optimum :

  • ESP -sumber protein terbaik untuk ibu dan bayi
  • Vit c chewable 100mg -Tingkatkan sistem imun.elak selsema batuk dan demam
  • zinc - mempercepatkan sembuh luka dalam dan luar
  • B-Complex - kesihatan saraf, anti stress *mengelakkan ibu meroyan
  • Vita-Lea Iron Formula - membentuk sel darah merah*menggantikan darah yang hilang semasa bersalin
  • Ostematrix - elakkan sembelit
  • Alfalfa - milk booster (boleh diambil selepas bayi bebas jaundice)
  • Lecithin - memecahkan lemak,merawat bengkak susu,turunkan berat badan
Set Budget 1 :

  • ESP -sumber protein terbaik untuk ibu dan bayi
  • Vit c chewable 100mg -Tingkatkan sistem imun.elak selsema batuk dan demam
  • zinc - mempercepatkan sembuh luka dalam dan luar
  • B-Complex - kesihatan saraf, anti stress *mengelakkan ibu meroyan
  • Vita-Lea Iron Formula - membentuk sel darah merah*menggantikan darah yang hilang semasa bersalin
  • Ostematrix - elakkan sembelit
Set Budget 2 :
  • Vit c chewable 100mg -Tingkatkan sistem imun.elak selsema batuk dan demam
  • zinc - mempercepatkan sembuh luka dalam dan luar
  • B-Complex - kesihatan saraf, anti stress *mengelakkan ibu meroyan
  • Vita-Lea Iron Formula - membentuk sel darah merah*menggantikan darah yang hilang semasa bersalin
  • Ostematrix - elakkan sembelit
Nak tahu best atau tidak consume shaklee?moh jenguk2 beberapa testimonials yang ada yok. Banyak lagi sebenarnye tapi saya ambil beberapa sahaja lah..







Nak tahu harga set pilihan anda? sms/watsapp 0193308997 
atau pm saya di inbox fb saya  Sharifah Khadijah Al-yahya



Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah 
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com

Sunday, 1 September 2013

Kebaikan ESP (Energy Soy Protein)


 Energy Soy Protein (ESP) - 1 can ESP dihasilkan daripada 30kg non-GMO kacang soya

Sumber protein terbaik  yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk ibu yang mengidap kencing manis dan yang ingin mengelakkan dari kencing manis ketika mengandung.

Diikitiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Paling penting kacang soya yang digunakan adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism) kerana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Bonus pengambilan konsisten adalah mendapat kulit yang sangat cantik untuk ibu dan bayi. ;)

Kebaikan dengan pengambilan esp secara konsisten dan air kosong yang cukup 8 gelas sehari :


  • Mampu mengawal diet anda
  • Kesihatan ibu menyusu
  • Kesihatan Bayi dalam kandungan
  • Kesihatan ibu hamil
  • Kesuburan
  • Mempercepat baik pulih pembedahan
  • Kecantikan kulit - merangsang generasi kulit dan otot yang sihat
  • Tenaga berpanjangan
  • Menguatkan sistem imun
  • Memelihara kesihatan jantung
  • Mengurangkan risiko kanser
  • Boleh dibuat masker - untuk kulit muka menjadi halus mulus gebu

Kandungan ESP :



Maklumat Nutrisi ESP :


Cara-cara Bermasker dengan ESP :


cara makan-bancuh dengan air kegemaran anda. Elakkan dari guna air panas atau air bercafein.
Maximum seeloknya 3 sudu makan sehari. Selamat mencuba!


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah 
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com



Kebaikan Coqhealth Shaklee : Bukan sekadar jantung!

Assalamualaikum dear readers ..this time saya nk perkenalkan produk baru shaklee even bulan june 2013 lepas baru launch produk baru ni..(berita penuh di utusan online)..tapi memandangkan sambutan hangat dari pembeli yang amat luar biasa maka pihak shaklee keluarkan promotion untuk untuk bulan september 2013.Walla!! saya teruja sebab ramai customer tanya ade tak promotion supplement untuk jantung..hehe

Ok disini saya coretkan sedikit kebaikan-kebaikan yang anda perolehi jika consume CoQ10, perbezaan CoQ Health Plus dan CoQ10 produk lain dan kandungan CoQ Health yang lain dari yang lain hanya dari shaklee ini. Sebelum tu..meh nak cakap sikit. CoQ Health Plus ni kan kalau amal 6 bulan gerenti kulit cantik. Haaa..bila kata ia boleh buat kulit cantik je mesti suma orang especially kaum wanita suke kan??sebab dia menghalang kulit kita dari pancaran uv..bertindak seperti sunblock gitu.ceewah!




KEBAIKAN CoQ10  : bukan sekadar jantung tau..meh baca..^_^

1. Untuk kesihatan jantung

Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk arterosklerosis (arteri tersumbat).
Mengurangkan kekerapan ‘angina episode’ dan menguatkan otot jantung
Tekanan darah pada penyakit dengan tekanan darah tinggi

2. Untuk Kanser

Doktor telah menggunakan CoQ10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.

3. Penyakit gusi

CoQ10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi

4. Kesihatan mental

Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada CoQ10 tambahan.

5. Rawatan obesiti

Kaajian menunjukkan bahawa supplemen CoQ10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa CoQ10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

6. Kesuburan

CoQ10 turut dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki.


APA BEZA CoQ Health Plus dan produk CoQ10 yang lain??


 KANDUNGAN CoQ Health Plus Shaklee bukan sekadar CoQ10


SAYANGI JANTUNG ANDA ^_^


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah 
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com

Set Kehamilan Shaklee

Assalamualaikum..

lama saaangat dah xupdate blog yela saya ni bari berjinak-jinak dengan blog. Macam zaman baru kenal facebook lah..masa baru berjinak2 dengan facebook jarang je update. Kadang tu sampai bersarang facebook.huhuuu

Ok laa..straight to the point ye. Harini saya nak introduce SET KEHAMILAN SHAKLEE...iaitu set yang mommies out there kene ambil untuk nutrisi harian yang lengkap untuk mommies dan si comel dalam perut tu.

SUPPELEMENT yang dicadangkan untuk ibu hamil ni adalah :
  1. ESP (Energy Soy Protein)
  2. B-Complex
  3. Chewable Vita c 100mg
  4. Ostematrix
  5. Vita-Lea Iron Formula
  6. Omega (2nd dan 3rd Trimester)



1) Energy Soy Protein (ESP) - 1 can ESP dihasilkan daripada 30kg non-GMO kacang soya




Sumber protein terbaik  yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk ibu yang mengidap kencing manis dan yang ingin mengelakkan dari kencing manis ketika mengandung.

Diikitiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Paling penting kacang soya yang digunakan adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism) kerana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Bonus pengambilan konsisten adalah mendapat kulit yang sangat cantik untuk ibu dan bayi. ;)

cara makan-bancuh dengan air kegemaran anda. Elakkan dari guna air panas atau air bercafein.
Maximum seeloknya 3 sudu makan sehari

2) B-Complex



Kandungan : Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1,B2,B3,B5,B6.B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA.

Kebaikan :

  • Menukar makanan kepada tenaga
  • Melawan tekanan, emosi, sakit kepala, kemurungan, insomnia
  • Menggalakkan tumbesaran yang sihat bagi bayi. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta menguranghkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • mengelak masalah kuku,rambut gugur dan sebagainya
  • Baik untuk mata
  • Mencegah anemia
  • Meredakan alahan


cara makan : 1 biji sehari lepas makan

3) Vita c (Chewable vita c Plus 100mg)


Memandangkan buat masa ni shaklee kehabisan stock vita c 500mg so kite pakat ambil vita c 100mg jelah ye. Ia sesuai untuk kanak2 sebenarnya sebiji sehari. Tapi untuk dewasa pon boleh cuma perlu ambil lebih banyak dos sehari iaitu 3-5 biji sehari. Apa yang bagus kalau makan vita c ni?

Kebaikan :

  • Meningkatkan sistem imun-memgelakkan ibu dijangkiti selsema, batuk demam dan sebarang infeksi
  • Mencantikkan kulit
  • Mengekalkan kolestrol sihat
  • Memperbaiki Simptom pendarahan


4) Ostematrix


Kandungan : Kalsium,Magnesium,Fosforus dan vitamin D,zinc,kuprum,manganes dan boron

Kebaikan:
  • Menguatkan tulang
  • Mengelakkan ibu kejang dan kebas-kebas
  • Mengawal stress
  • Membantu masalah urin tak lawas
  • Membantu penyerapan nutrien
  • Memperbaiki hiperaktiiviti perut dan gastric
  • Mengandungi vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus - ia sangat digalakkan untuk mereka yang vegetarian,ibu2 mengandung,kanak-kanak dan wanita umur 55 tahun ke atas

cara makan : 2 kali sehari, 2 tablets setiap kali (lepas makan)

5) Vita-Lea Iron Formula


Vita-Lea shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yanmg diekstrak daripa da sayuran dan buah,12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Tablet yang disalut oleh serbuk spirulina.. Multivitamin paling pantas didunia yang terlarut dalam air dan juga tubuh manusia..

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.  Mendapat anugerah The Best Multivitamin didalam Public Interest pada tahun 2000.

Antara kebaikan :
  • Menambah tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Keupayaan sistem produktif - sesuai untuk kanak-kanak remaja sedang membesar
  • Membantu proses pembesaran bayi dalam kandungan - sesuai untuk ibu hamil
  • Membantu stimulate metabolisme dan melambatkan proses penuaan
  • Melindungi organ - buah pinggang ,jantung,hati

cara makan : 2 kali sehari 1 biji setiap kali (selepas makan)
amaran : Vitalea tidak boleh diambil bersama ostematrix dan sebarang dairy produk seperti ESP.Jarakkan pengambilan selama sekurang-kurangnya 2 jam.

6) Omega


Minyak ikan terbaik didunia. Diekstrak dari ikan laut air sejuk(sardin,mackerel,herring,anchovies) di perairan air negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Ia 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA, dan banyak lagi.

Kebaikan :


  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak dan memori janin semasa didalam kandungan
  • Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
  • Kulit licin dan kemerah-merahan
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Merendahkan kolestrol
  • Menghindar pembekuan darah
  • Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida
  • Meningkatkan sistem imun
  • Menentang cancer

cara makan : 2 kali sehari, 2 biji setiap kali (sebelum atau sesudah makan)
*Mula amalkan apabila kandungan masuk trimester kedua

Testimonial pengguna set kehamilan shaklee :





Tips banyakkan susu badan

Anda juga mencari Set Berpantang?-->Esp,Vitalea,zinc,alfalfa,lecithin,vita c,ostematrix,b-complex

Anda mungkin juga mencari Set Menyusu?-->Esp,alfalfa,vita c,vitalea,b-complex,dan ostematrix

hubungi saya  untuk harga mampu bayar dan konsultasi

Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455

HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
page fb : Best Nutrition For Life



Monday, 29 July 2013

Kebaikan GLA Complex Shaklee

BANYAK  SEBAB KENAPA ANDA PERLU MENGAMBIL GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum wbt...

Harini saya nak cerita sikit tentang Gla Complex Shaklee. Gla Complex ni glamour dengan pengguna yang ingin hamil. Tapi sebenarnye bukan tu aje tau khasiatnye...Saya juga makan supplement ni tapi bukan untuk pregnant la..saya kan baru je melahirkan anak bulan march lepas. Saya ambil gla
sebab rambut gugur yang sangat banyak. Biasa la kan kalau after 3-4 bulan bersalin memang selalu jadi camni.

Ekstrim sungguh gugurnye..mana taknye,sekali sikat segenggam dpt rambut..huhu.. scary giler. Rasa fobia pulak nak sikat rambut..basuh rambut pon sama gak. After shower tgk kat lubang toilet tu penuh dengan rambut. Jenuh tiap hari nak kene bersihkan..huhuu. Now dh lebih kurang dua minggu guna Gla Complex shaklee dah nampak kesannye. Rambut kurang gugur and kelemumur pon dah kurang..rasa gatal yang selalu menyentap tu pon dah kurang..waahh..seronok2.alhamdulillah. Paling best rambut rasa lembut je.  Harap-harap bila dh sebulan nnt xde lah gatal n rambut gugur lg..nanti saya update lagi status rambut gugur ni ye.

Apa lg perubahan yang saya nampak lepas pakai gla ni?haa...ada lagi tau.Kalau orang pompuan biasa la menghadapi masalah keputihan kan. Tapi sekarang dah tak ade langsung masalah tu.alhamdulillah.Satu lagi taik lalat hidup dibelakang badan yang kadang kala ada rasa gatal tu dah xada.Memang xterfikir pulak nak hilangkan taik lalat hidup tu..tp sungguh rasa teruja bila perasan yang taik lalat tu dah xde.alhamdulillah.Orang kata taik lalat hidup ni bahaya jugak kan?Ada sapa2 tau xpasal taik lalat hidup ni ek?ce komen..hihii

OK kat bawah ni sy senarai kan sikit2 tentang kebaikan GLA Complex shaklee ni :

Anda juga boleh tengok video ni yang dibuat oleh jutawan shaklee nanny hadhatina dan suami :
Video Jutawan Shaklee
  • membantu meningkatkan kesuburan
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf




Thursday, 18 July 2013

Anak kerap demam,batuk dan selesema?

Bahaya buaian pada bayi

Assalamualaikum wbt.....bismillahirrahmanirrahim....


>>>Penggunaan buaian untuk bayi anda memudahkan kerja??...


TETAPI AWAS!! kerana tanpa ibu-ibu sedar bahawa penggunaan buaian untuk menidurkan bayi boleh mengundang bahaya pada bayi anda..bagaimana??


  • Spring, mesin automatik, dan kain penyokong buai sangat berbahaya kerana jika salah satu daripadanya rosak, kebarangkalian bayi terjatuh atau dihempap spring/ mesin adalah sangat tinggi. 
  • Keadaan ini bertambah teruk jika bayi itu terkena kejutan elektrik
  • Buaian ini tidak menyokong struktur tulang belakang bayi..akan mengakibatkan tulang belakang bayi mudah lentur
  • Bagi bayi yang mula dapat memusingkan badan, bayi itu mungkin memusingkan mukanya ke bawah dan leher boleh tersepit dalam kain buaian apabila bayi itu tersedar dari tidur
  • Risiko mendapat sindrom gegaran otak bayi adalah tinggi kerana ubun-ubun bayi yang berusia kurang dari 18 bulan masih lembut. It is known as Shaken Baby Syndrome (SBS)
  • Henjutan perlahan sememangnya tidak bahaya. Namun, dengan lantunan buai spring (pergerakan atas bawah) seolah-olah seperti menggoyang bayi dalam tangan dengan kuat. Bayi itu juga mungkin akan mendapat SBS

"..tapi anak saya tak boleh tidur la kalau takder buai..">>>ini kerana anda telah biasakan anak anda tidur di dalam buaian atau mendodoi anak sejak lahir lagi...

"...bila saya enjut dia baru dia boleh tidur..kalau tak enjut dia xmo tidur pulak..">>>bayi memang akan tidur setelah dihenjut buaian kerana bayi anda berasa pening apabila badan dan kepalanya digoyang ke atas dan kebawah...cuba kita sendiri digoyang..pening juga kan?mesti la rasa nak tido..jadi mereka tidur sebab PENING!

Apa pula SBS tu???


Sindrom bayi digoncang (SBS) adalah suatu istilah penemuan perubatan berkaitan :
  • hematoma subdural(trauma kecedaraan otak)
  • pendarahan retina
  • edema serebrum (pengumpulan lebihan cecair di dalam ruang intrasel atau extracellular otak)





                    • kesimpulan..SBS ialah penderaan kanak-kanak yang disebabkan oleh gegaran disengajakan. 
Akibat dari SBS  :
  • membawa maut 
  • kerosakan otak yang teruk
  • mengakibatkan kecacatan seumur hidup. 

Anggaran kadar kematian di kalangan bayi akibat SBS daripada 15% hingga 38%. Sehingga separuh daripada kematian yang berkaitan dengan penderaan kanak-kanak yang dilaporkan akibat sindrom bayi digoncang.......... termasuk pelbagai peringkat penglihatan (termasuk buta), kemerosotan motor (contohnya cerebral palsy) dan kognitif kecacatan.


sumber : wikipedia 

>>PERKARA YANG PERLU DIHINDARI UNTUK ELAKKAN SBS:

  • Elakkan dari menggunakan buaian
  • Elakkan dari melambung anak anda dengan tujuan bergurau
  • Elakkan mendukung anak ketika sedang marah
  • Elakkan mendukung anak tanpa menahan kepala agar tidak terlentok kebelakang atau ketepi