There was an error in this gadget

Sunday, 1 September 2013

Set Kehamilan Shaklee

Assalamualaikum..

lama saaangat dah xupdate blog yela saya ni bari berjinak-jinak dengan blog. Macam zaman baru kenal facebook lah..masa baru berjinak2 dengan facebook jarang je update. Kadang tu sampai bersarang facebook.huhuuu

Ok laa..straight to the point ye. Harini saya nak introduce SET KEHAMILAN SHAKLEE...iaitu set yang mommies out there kene ambil untuk nutrisi harian yang lengkap untuk mommies dan si comel dalam perut tu.

SUPPELEMENT yang dicadangkan untuk ibu hamil ni adalah :
  1. ESP (Energy Soy Protein)
  2. B-Complex
  3. Chewable Vita c 100mg
  4. Ostematrix
  5. Vita-Lea Iron Formula
  6. Omega (2nd dan 3rd Trimester)



1) Energy Soy Protein (ESP) - 1 can ESP dihasilkan daripada 30kg non-GMO kacang soya




Sumber protein terbaik  yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk ibu yang mengidap kencing manis dan yang ingin mengelakkan dari kencing manis ketika mengandung.

Diikitiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Paling penting kacang soya yang digunakan adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism) kerana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Bonus pengambilan konsisten adalah mendapat kulit yang sangat cantik untuk ibu dan bayi. ;)

cara makan-bancuh dengan air kegemaran anda. Elakkan dari guna air panas atau air bercafein.
Maximum seeloknya 3 sudu makan sehari

2) B-Complex



Kandungan : Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1,B2,B3,B5,B6.B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA.

Kebaikan :

  • Menukar makanan kepada tenaga
  • Melawan tekanan, emosi, sakit kepala, kemurungan, insomnia
  • Menggalakkan tumbesaran yang sihat bagi bayi. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta menguranghkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • mengelak masalah kuku,rambut gugur dan sebagainya
  • Baik untuk mata
  • Mencegah anemia
  • Meredakan alahan


cara makan : 1 biji sehari lepas makan

3) Vita c (Chewable vita c Plus 100mg)


Memandangkan buat masa ni shaklee kehabisan stock vita c 500mg so kite pakat ambil vita c 100mg jelah ye. Ia sesuai untuk kanak2 sebenarnya sebiji sehari. Tapi untuk dewasa pon boleh cuma perlu ambil lebih banyak dos sehari iaitu 3-5 biji sehari. Apa yang bagus kalau makan vita c ni?

Kebaikan :

  • Meningkatkan sistem imun-memgelakkan ibu dijangkiti selsema, batuk demam dan sebarang infeksi
  • Mencantikkan kulit
  • Mengekalkan kolestrol sihat
  • Memperbaiki Simptom pendarahan


4) Ostematrix


Kandungan : Kalsium,Magnesium,Fosforus dan vitamin D,zinc,kuprum,manganes dan boron

Kebaikan:
  • Menguatkan tulang
  • Mengelakkan ibu kejang dan kebas-kebas
  • Mengawal stress
  • Membantu masalah urin tak lawas
  • Membantu penyerapan nutrien
  • Memperbaiki hiperaktiiviti perut dan gastric
  • Mengandungi vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus - ia sangat digalakkan untuk mereka yang vegetarian,ibu2 mengandung,kanak-kanak dan wanita umur 55 tahun ke atas

cara makan : 2 kali sehari, 2 tablets setiap kali (lepas makan)

5) Vita-Lea Iron Formula


Vita-Lea shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yanmg diekstrak daripa da sayuran dan buah,12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Tablet yang disalut oleh serbuk spirulina.. Multivitamin paling pantas didunia yang terlarut dalam air dan juga tubuh manusia..

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.  Mendapat anugerah The Best Multivitamin didalam Public Interest pada tahun 2000.

Antara kebaikan :
  • Menambah tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Keupayaan sistem produktif - sesuai untuk kanak-kanak remaja sedang membesar
  • Membantu proses pembesaran bayi dalam kandungan - sesuai untuk ibu hamil
  • Membantu stimulate metabolisme dan melambatkan proses penuaan
  • Melindungi organ - buah pinggang ,jantung,hati

cara makan : 2 kali sehari 1 biji setiap kali (selepas makan)
amaran : Vitalea tidak boleh diambil bersama ostematrix dan sebarang dairy produk seperti ESP.Jarakkan pengambilan selama sekurang-kurangnya 2 jam.

6) Omega


Minyak ikan terbaik didunia. Diekstrak dari ikan laut air sejuk(sardin,mackerel,herring,anchovies) di perairan air negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Ia 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA, dan banyak lagi.

Kebaikan :


  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak dan memori janin semasa didalam kandungan
  • Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
  • Kulit licin dan kemerah-merahan
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Merendahkan kolestrol
  • Menghindar pembekuan darah
  • Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida
  • Meningkatkan sistem imun
  • Menentang cancer

cara makan : 2 kali sehari, 2 biji setiap kali (sebelum atau sesudah makan)
*Mula amalkan apabila kandungan masuk trimester kedua

Testimonial pengguna set kehamilan shaklee :





Tips banyakkan susu badan

Anda juga mencari Set Berpantang?-->Esp,Vitalea,zinc,alfalfa,lecithin,vita c,ostematrix,b-complex

Anda mungkin juga mencari Set Menyusu?-->Esp,alfalfa,vita c,vitalea,b-complex,dan ostematrix

hubungi saya  untuk harga mampu bayar dan konsultasi

Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455

HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
page fb : Best Nutrition For Life