There was an error in this gadget

Monday, 2 September 2013

Set Berpantang Shaklee

Assalamualaikum..esok dah nak bertolak ke UK untuk majlis konvo suami.Tapi rasa malas betul nk packing sebab dah banyak kali packing tapi tak siap2 lagi..hahaa.

So sementara nak tunggu mood packing tu kembali, moh le kita tengok-tengok set berpantang pulak ye. Semalam saya buat entry pasal Set Hamil kan. Actually apa yang dicadangkan untuk diambil dalam set pantang ni lebih kurang sama je dengan set hamil. Cuma tambah zinc untuk percepatkan sembuh luka dalaman dan luaran, manakala tambah lagi satu iaitu lecithin untuk turunkan berat badan ibu yang dah besar macam sarung nangka tu , kasi selim melim balik macam anak dara.hehe.Cubalah!

Dalam shaklee bukan sahaja ada set kehamilan ye..malah ada juga SET BERPANTANG.
Set Berpantang yang kami cadang ini adalah mengikut budget anda juga. Dan sudah tentu set paling optimum adalah terbaik kerana sangat lengkap untuk segala keperluan ibu yang baru lepas bersalin.

Set Optimum :

  • ESP -sumber protein terbaik untuk ibu dan bayi
  • Vit c chewable 100mg -Tingkatkan sistem imun.elak selsema batuk dan demam
  • zinc - mempercepatkan sembuh luka dalam dan luar
  • B-Complex - kesihatan saraf, anti stress *mengelakkan ibu meroyan
  • Vita-Lea Iron Formula - membentuk sel darah merah*menggantikan darah yang hilang semasa bersalin
  • Ostematrix - elakkan sembelit
  • Alfalfa - milk booster (boleh diambil selepas bayi bebas jaundice)
  • Lecithin - memecahkan lemak,merawat bengkak susu,turunkan berat badan
Set Budget 1 :

  • ESP -sumber protein terbaik untuk ibu dan bayi
  • Vit c chewable 100mg -Tingkatkan sistem imun.elak selsema batuk dan demam
  • zinc - mempercepatkan sembuh luka dalam dan luar
  • B-Complex - kesihatan saraf, anti stress *mengelakkan ibu meroyan
  • Vita-Lea Iron Formula - membentuk sel darah merah*menggantikan darah yang hilang semasa bersalin
  • Ostematrix - elakkan sembelit
Set Budget 2 :
  • Vit c chewable 100mg -Tingkatkan sistem imun.elak selsema batuk dan demam
  • zinc - mempercepatkan sembuh luka dalam dan luar
  • B-Complex - kesihatan saraf, anti stress *mengelakkan ibu meroyan
  • Vita-Lea Iron Formula - membentuk sel darah merah*menggantikan darah yang hilang semasa bersalin
  • Ostematrix - elakkan sembelit
Nak tahu best atau tidak consume shaklee?moh jenguk2 beberapa testimonials yang ada yok. Banyak lagi sebenarnye tapi saya ambil beberapa sahaja lah..







Nak tahu harga set pilihan anda? sms/watsapp 0193308997 
atau pm saya di inbox fb saya  Sharifah Khadijah Al-yahya



Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah 
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com

Sunday, 1 September 2013

Kebaikan ESP (Energy Soy Protein)


 Energy Soy Protein (ESP) - 1 can ESP dihasilkan daripada 30kg non-GMO kacang soya

Sumber protein terbaik  yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk ibu yang mengidap kencing manis dan yang ingin mengelakkan dari kencing manis ketika mengandung.

Diikitiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Paling penting kacang soya yang digunakan adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism) kerana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Bonus pengambilan konsisten adalah mendapat kulit yang sangat cantik untuk ibu dan bayi. ;)

Kebaikan dengan pengambilan esp secara konsisten dan air kosong yang cukup 8 gelas sehari :


  • Mampu mengawal diet anda
  • Kesihatan ibu menyusu
  • Kesihatan Bayi dalam kandungan
  • Kesihatan ibu hamil
  • Kesuburan
  • Mempercepat baik pulih pembedahan
  • Kecantikan kulit - merangsang generasi kulit dan otot yang sihat
  • Tenaga berpanjangan
  • Menguatkan sistem imun
  • Memelihara kesihatan jantung
  • Mengurangkan risiko kanser
  • Boleh dibuat masker - untuk kulit muka menjadi halus mulus gebu

Kandungan ESP :



Maklumat Nutrisi ESP :


Cara-cara Bermasker dengan ESP :


cara makan-bancuh dengan air kegemaran anda. Elakkan dari guna air panas atau air bercafein.
Maximum seeloknya 3 sudu makan sehari. Selamat mencuba!


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah 
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com



Kebaikan Coqhealth Shaklee : Bukan sekadar jantung!

Assalamualaikum dear readers ..this time saya nk perkenalkan produk baru shaklee even bulan june 2013 lepas baru launch produk baru ni..(berita penuh di utusan online)..tapi memandangkan sambutan hangat dari pembeli yang amat luar biasa maka pihak shaklee keluarkan promotion untuk untuk bulan september 2013.Walla!! saya teruja sebab ramai customer tanya ade tak promotion supplement untuk jantung..hehe

Ok disini saya coretkan sedikit kebaikan-kebaikan yang anda perolehi jika consume CoQ10, perbezaan CoQ Health Plus dan CoQ10 produk lain dan kandungan CoQ Health yang lain dari yang lain hanya dari shaklee ini. Sebelum tu..meh nak cakap sikit. CoQ Health Plus ni kan kalau amal 6 bulan gerenti kulit cantik. Haaa..bila kata ia boleh buat kulit cantik je mesti suma orang especially kaum wanita suke kan??sebab dia menghalang kulit kita dari pancaran uv..bertindak seperti sunblock gitu.ceewah!




KEBAIKAN CoQ10  : bukan sekadar jantung tau..meh baca..^_^

1. Untuk kesihatan jantung

Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk arterosklerosis (arteri tersumbat).
Mengurangkan kekerapan ‘angina episode’ dan menguatkan otot jantung
Tekanan darah pada penyakit dengan tekanan darah tinggi

2. Untuk Kanser

Doktor telah menggunakan CoQ10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.

3. Penyakit gusi

CoQ10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi

4. Kesihatan mental

Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada CoQ10 tambahan.

5. Rawatan obesiti

Kaajian menunjukkan bahawa supplemen CoQ10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa CoQ10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

6. Kesuburan

CoQ10 turut dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki.


APA BEZA CoQ Health Plus dan produk CoQ10 yang lain??


 KANDUNGAN CoQ Health Plus Shaklee bukan sekadar CoQ10


SAYANGI JANTUNG ANDA ^_^


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah 
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com

Set Kehamilan Shaklee

Assalamualaikum..

lama saaangat dah xupdate blog yela saya ni bari berjinak-jinak dengan blog. Macam zaman baru kenal facebook lah..masa baru berjinak2 dengan facebook jarang je update. Kadang tu sampai bersarang facebook.huhuuu

Ok laa..straight to the point ye. Harini saya nak introduce SET KEHAMILAN SHAKLEE...iaitu set yang mommies out there kene ambil untuk nutrisi harian yang lengkap untuk mommies dan si comel dalam perut tu.

SUPPELEMENT yang dicadangkan untuk ibu hamil ni adalah :
  1. ESP (Energy Soy Protein)
  2. B-Complex
  3. Chewable Vita c 100mg
  4. Ostematrix
  5. Vita-Lea Iron Formula
  6. Omega (2nd dan 3rd Trimester)



1) Energy Soy Protein (ESP) - 1 can ESP dihasilkan daripada 30kg non-GMO kacang soya




Sumber protein terbaik  yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk ibu yang mengidap kencing manis dan yang ingin mengelakkan dari kencing manis ketika mengandung.

Diikitiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Paling penting kacang soya yang digunakan adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism) kerana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Bonus pengambilan konsisten adalah mendapat kulit yang sangat cantik untuk ibu dan bayi. ;)

cara makan-bancuh dengan air kegemaran anda. Elakkan dari guna air panas atau air bercafein.
Maximum seeloknya 3 sudu makan sehari

2) B-Complex



Kandungan : Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1,B2,B3,B5,B6.B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA.

Kebaikan :

  • Menukar makanan kepada tenaga
  • Melawan tekanan, emosi, sakit kepala, kemurungan, insomnia
  • Menggalakkan tumbesaran yang sihat bagi bayi. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta menguranghkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • mengelak masalah kuku,rambut gugur dan sebagainya
  • Baik untuk mata
  • Mencegah anemia
  • Meredakan alahan


cara makan : 1 biji sehari lepas makan

3) Vita c (Chewable vita c Plus 100mg)


Memandangkan buat masa ni shaklee kehabisan stock vita c 500mg so kite pakat ambil vita c 100mg jelah ye. Ia sesuai untuk kanak2 sebenarnya sebiji sehari. Tapi untuk dewasa pon boleh cuma perlu ambil lebih banyak dos sehari iaitu 3-5 biji sehari. Apa yang bagus kalau makan vita c ni?

Kebaikan :

  • Meningkatkan sistem imun-memgelakkan ibu dijangkiti selsema, batuk demam dan sebarang infeksi
  • Mencantikkan kulit
  • Mengekalkan kolestrol sihat
  • Memperbaiki Simptom pendarahan


4) Ostematrix


Kandungan : Kalsium,Magnesium,Fosforus dan vitamin D,zinc,kuprum,manganes dan boron

Kebaikan:
  • Menguatkan tulang
  • Mengelakkan ibu kejang dan kebas-kebas
  • Mengawal stress
  • Membantu masalah urin tak lawas
  • Membantu penyerapan nutrien
  • Memperbaiki hiperaktiiviti perut dan gastric
  • Mengandungi vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus - ia sangat digalakkan untuk mereka yang vegetarian,ibu2 mengandung,kanak-kanak dan wanita umur 55 tahun ke atas

cara makan : 2 kali sehari, 2 tablets setiap kali (lepas makan)

5) Vita-Lea Iron Formula


Vita-Lea shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yanmg diekstrak daripa da sayuran dan buah,12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Tablet yang disalut oleh serbuk spirulina.. Multivitamin paling pantas didunia yang terlarut dalam air dan juga tubuh manusia..

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.  Mendapat anugerah The Best Multivitamin didalam Public Interest pada tahun 2000.

Antara kebaikan :
  • Menambah tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Keupayaan sistem produktif - sesuai untuk kanak-kanak remaja sedang membesar
  • Membantu proses pembesaran bayi dalam kandungan - sesuai untuk ibu hamil
  • Membantu stimulate metabolisme dan melambatkan proses penuaan
  • Melindungi organ - buah pinggang ,jantung,hati

cara makan : 2 kali sehari 1 biji setiap kali (selepas makan)
amaran : Vitalea tidak boleh diambil bersama ostematrix dan sebarang dairy produk seperti ESP.Jarakkan pengambilan selama sekurang-kurangnya 2 jam.

6) Omega


Minyak ikan terbaik didunia. Diekstrak dari ikan laut air sejuk(sardin,mackerel,herring,anchovies) di perairan air negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Ia 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA, dan banyak lagi.

Kebaikan :


  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak dan memori janin semasa didalam kandungan
  • Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
  • Kulit licin dan kemerah-merahan
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Merendahkan kolestrol
  • Menghindar pembekuan darah
  • Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida
  • Meningkatkan sistem imun
  • Menentang cancer

cara makan : 2 kali sehari, 2 biji setiap kali (sebelum atau sesudah makan)
*Mula amalkan apabila kandungan masuk trimester kedua

Testimonial pengguna set kehamilan shaklee :





Tips banyakkan susu badan

Anda juga mencari Set Berpantang?-->Esp,Vitalea,zinc,alfalfa,lecithin,vita c,ostematrix,b-complex

Anda mungkin juga mencari Set Menyusu?-->Esp,alfalfa,vita c,vitalea,b-complex,dan ostematrix

hubungi saya  untuk harga mampu bayar dan konsultasi

Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455

HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU PEMBELIAN
Sharifah Khadijah
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
page fb : Best Nutrition For Life