There was an error in this gadget

Saturday, 13 December 2014

Collagen Powder Shaklee

Bismillahirrahmaanirrahim..

Setelah bercuti selama dua minggu di London dan Paris,,,baru hari ni dapat nak mengupdate blog kesayangan saya.

So harini ape cerita?huhuu...seronok dapat berita bulan ni bulan promotion collagen Shaklee. Bila beritahu pada my loyal customer suma senyum lebar sebab harga jadi sangat murah dari sebelum.

ok jom kite cerita kebaikan collagen ni ye..next entry saya nak cerita plak tentang percutian saya ke Londan dan Paris yang sangat best tu.


Collagen Powder Shaklee





Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang 

mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, 

kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik

 ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000

 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu

 kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan

 berkesan.


Bahan Utama Shaklee Collagen Powder :


Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen 

ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang 

digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda

 dari dalam ke luaran.


Mudah Diminum Dimana Sahaja

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap

 hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera

 pada bila-bila masa dan di mana saja.


Perbezaan Shaklee Collagen Powder


Collagen Powder Shaklee berbeza dengan jenama Collagen yang lain kerana ia diekstrak dari 

sisik ikan merah yang sangat tahan lasak. Molekul nya yang ringan mampu diserap oleh tubuh

 lebih cepat dari jenama kolagen yang lain sehingga mampu memberi kesan ketegangan kulit 

dalam masa 3 hari penggunaan sahaja.





Beberapa testimoni pengguna Collagen Powder Shaklee

Ramai pengguna berpuas hati dengan Collagen Powder Shaklee ya..awak2 semua tengok jelah mereka yang dah bersih licin halus mulus kulitnye..kalau teringin nak seperti mereka ini lah masanya.Ini lah bulan nya..Oktober 2013 adalah bulan Promotion Collagen Shaklee!

muuurah berbanding harga sebelum..meh tengok pulak berapa banyak murahnye. Ni kiraan untuk harga retail.kalau nak harga kasih sayang saya pada pembaca blog saya ni boleh contact saya ye.Contact Details ade kat bawah skali dalam entry ni.






Ingin melihat lagi banyak testimoni SCP??



Harga asal Collagen Powder Shaklee : RM298
Harga promotion CPS : RM224 sahaja! (pstt..kalau nak muurah lg komen "nak murah CPS" kat bahagian komen ye..boleh bagi harge kasih sayang dengan pembaca blog ;))

JIKA anda :

Beli 3 kotak dapat FREE 1 kotak lagi!!
berapa harga 3 kotak? RM894 ke?takkk..muurah lagi!

sebab anda automatik menjadi ahli secara PERCUMA

HANYA RM714 sahaja!

Dapat pula 1 lagi kotak kolagen free!

Dapat pula free membership lagi!

ha..iye..beli 3 dengan harga rm714 dapat percuma satu kotak kolagen dan free membership darlings!

boleh kongsi2 beli dengan kawan2 atau sedara mara untuk share harga yang super runtuh ini!

*sah sehingga 31 Disember 2014 sahaja

*untuk dapatkan harga promosi anda perlu berhubung dgn saya 0193308997 sharifah khadijah

*untuk pembelian kurang dari 3 kotak boleh membuat belian menggunakan credit card atau debit klik link ini http://tinyurl.com/creditcardcollagen atau hubungi admin untuk pembayaran melalui transfer account sahaja 0193308997 sharifah khadijah



JOM BACA SEDIKIT ILMU TENTANG KOLAGEN!

Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata

  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim

  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.

  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.


FUNGSI KOLAGEN

  • menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


TANDA TANDA PENUAAN

  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit 
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan

KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN

  • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
  • Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya meleBmbapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


Saya adalah pengedar sah shaklee no.id 954455
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU URUSAN PEMBELIAN
Sharifah Khadijah bt Syed Nadzir Al-Yahya
0193308997
shkhadijahyahya@gmail.com
sh_khadijah@yahoo.com